Lucifer (1. évad) || Sorozatértékelő

Ciao!
Amíg az elmaradt könyvértékelők elkészülnek, hoztam nektek egy pokolian jó sorozat első évadáról egy rövid értékelést.
Ha még nem láttátok, mindenképpen csak ajánlani tudom. ;)


Előszó:
Pont egy hete, éppen neki akartam állni egy, a osztálytársam által ajánlott sorozatnak, amikor szembe jött velem Sorozatbaráton a népszerűek között Lucifer. Gondoltam, miért ne kezdjem el, ha annyi jót mondanak róla… Három nap alatt kivégeztem az első évadot és eldöntöttem, hogy a hétvégén meg is írom róla a bejegyzést. És íme, itt is van!

Előzetes:

Röviden a sorozatról:
Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után esetleg megváltást nyerjen.

Szereplők:
Tom Ellis ... Lucifer Morningstar, az Ördög
Lauren German ...  Chloe Decker nyomozó az LAPD-nél
D.B. Woodside ... Amenadiel, Lucifer testvére, aki őt eleinte vissza akarja vinni a Pokolba
Lesley-Ann Brandt ... Mazikeen, „Maze”, pokolbeli démon, Lucifer társa, testőre, harcművész
Scarlett Estevez ... Beatrice Espinoza, „Trixie”, Chloe és Dan hét-nyolcéves lánya
Kevin Alejandro ... Dan Espinoza nyomozó, Chloe Decker volt férje, szintén nyomozó, akivel válófélben vannak
Rachael Harris ... dr. Linda Martin pszichiáter, akihez Lucifer is jár

Történet: 
Lucifer Morningstar, aki szó szerint maga az Ördög, úgy dönt, hogy otthagyja a Poklot és hosszabb szabadságot vesz ki, és ironikus módon az „Angyalok városába”, azaz Los Angelesbe megy, ahol egy jó menő éjszakai klubot vezet. Valójában Lucifer is angyal volt eredetileg, a földön azonban a szárnyait saját maga eltávolította a testéről, és titokban egy konténerben tárolja őket.

Lucifert érdekelni kezdi Chloe Decker munkája, mivel neki mint rendőrnek a bűnösök felkutatása és megbüntetése a feladata (Lucifer pokolbeli munkájához hasonlóan), továbbá a nyomozónő nem reagál Lucifer csábos mosolyára, aminek senki más nem tud ellenállni (sem nők, sem férfiak), és elmondják neki titkos gondolataikat, vágyaikat. Ezek a plusz információk sokat segítenek a későbbi nyomozásoknál, ezt a nyomozónő is kénytelen elismerni.

Lucifer eleinte halhatatlan, például a pisztolygolyók csak apró kellemetlenséget jelentenek neki, később azonban rájön, hogy Chloe közelében ő is halandó, például vérezni kezd a lőtt sebe és fájdalmat is érez.

A történetben sok konfliktusforrás van: Amenadiel szeretné visszavinni Lucifert a Pokolba, hogy ott végezze tovább a dolgát, az elhunyt bűnös lelkek sanyargatását, de Lucifer nem akar visszamenni, mivel az ottani munkát apja (=isten) kényszerítette rá. Chloe Decker kapcsolata problémás a volt férjével, akivel naponta találkozik, és gyakran együtt dolgozik egy-egy ügyön. Válásuk oka az, hogy a férje a munkáját fontosabbnak tartotta a családjánál. Chloe Decker szeretné a lányát „normálisan” felnevelni, de a munkája miatti időbeosztása ezt megnehezíti. Lucifer nem szereti a gyerekeket, bár Trixie kedveli őt.

Véleményem: 
Ugyan bírom a krimi sorozatokat, mégis ódzkodva kezdtem el nézni, mert féltem, hogy ez az egész „Luciferbukottangyal” sztori nekem nem fog bejönni. Az első rész után még egy kicsit hezitáltam, hogy folytassam-e, annak ellenére, hogy ugyan jókat elnevetgéltem a Poklos poénokon, ám nem igazán fogott meg ez az egész. Aztán nagy unalmamban, másnap rávetettem magam Lucife.. akarom mondani a sorozatra, és percről percre, vagyis inkább részről részre egyre jobban megszerettem, aztán egyszer csak arra eszméltem fel, hogy hopp csattanó, vége az első évadnak! Én egyáltalán nem szerettem az ilyen bukott angyalos sztorikat, ez a sorozat azonban megingatott. De olyan szinten, hogy angyalokkal és démonokkal álmodok már napok óta, és ha tehetném folyamatosan nézném a sorozatot, ám be kell látnom, hogy mivel jelenleg a második évad véghez közeledek vészesen, nem ártana lassítani, mert a harmadik évad még csak most megy Amerikában.
A karakterek olyan szinten hozzám nőttek ez alatt a 13 rész alatt, hogy már sikerült kiismernem őket, bár nem nehéz onnantól, ha már az Ördög gyenge pontjára rájössz...
Akiknek a kapcsolata a legjobban tetszett már a legelső rész óta, az Trixie és Lucifer "barátsága". A kislány már az első pillanatban megkedvelte Lucit, aminek hangot is ad a későbbi részekben, miután anyukája elkezd együtt dolgozni a férfival. Lucifer kicsit másképp viszonyul a kislányhoz, ugyanis többször szólítja "ivadéknak", ám ezt elnézzük neki. Miért kéne az Ördögnek szeretni a gyerekeket? :P


Ha bírod a krimiket, na meg persze a Luciferről szóló történeteket, meg netán nevetnél egy jót, akkor mindenképpen ajánlom Neked ezt a sorozatot!

Ölel,
Kincső

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése