Túl szép || Könyvértékelő

Ciao!
Most nagyon belehúzok és igyekszem minél gyorsabban posztolni az elmaradt értékelőket, ezért meg is hoztam a következőt.
Olvassátok szeretettel:3

Könyv írója: Rácz-Stefán Tibor
Könyv címe: Túl szép
Oldalszám: 392
Műfaj: romantikus, kortárs, magyar, LMBT, NA

Fülszöveg: A túlsúlyos Márk mindennél jobban vágyik rá, hogy végre igazán szeressék. Mégis, azt hiszi, hogy a súlya miatt nincs joga a szerelemre. Elkeseredésében finomságokba fojtja bánatát.
Vajon a csupaszív srácra rátalálhat a nagy Ő?
Képes lesz elfogadni önmagát?

Olivér profi úszó, ám doppingbotrányba keveredik, eltiltják a versenyzéstől, és darabjaira hullik az élete. Azt sem tudja, mit hoz a holnap, a szerelemre gondolni sem mer.
Újjáépíthetjük a nulláról az életünket?
Rátalálhatunk az igazira akkor is, ha nem keressük?

A két fiú közös munkahelyen kezd el dolgozni. Előbb megismerik egymást, aztán a titkaik is felszínre bukkannak. De kialakulhat köztük több, mint barátság? Vagy csak a külső számít?

Van egy pont, amikor az ész a szív útjába áll…

Véleményem:
Nem megszokott, amit most mondani fogok, ugyanis a magyar könyvek, ritkán váltanak ki belőlem ehhez hasonló érzést, de egyszerűen imádtam olvasni Márk és Olivér történetét. Sajnos az alapkoncepció egy olyan szinten mindennapi dolog, amit az ember észre sem vesz, csak úgy zsigerből megtörténik vele. Ez pedig az, hogy külső alapján ítélünk, ami nem feltétlenül direkt történik, mindannyiunkba be van kódolva.
Komolyan mondom, hogy Márkot néha megtudtam volna zabálni, olyan aranyos volt, néha viszont megölelgettem volna szegényt. Ezzel szemben Olivér… Nem igazán tudom szavakba önteni, amit vele szemben érzek. Ő már Túl szép, hogy igaz legyen. Bár igaz, az elején képes lettem volna belefojtani egy kanál vízbe, de pár fejezet múlva meg csak olvadoztam, hogy „decukiiii”. Mindegy….
Nagyon tetszett, hogy mindkét fiú szemszögéből megismerjük a történetet, imádom a váltott szemszöges könyveket, szóval ez is egy plusz pont volt nálam.
Másrészről maga a történet nagyon szépen bemutatja, hogy nem minden a külső. Ha nem hisztek nekem, majd Olivér mindent megtanít nektek, nem kell aggódni!
Imádtam, minden egyes sorát ennek a könyvnek:3

Mit adott nekem a könyv?
Ugyan, én eddig is elfogadtam, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de hála ennek a történetnek, olyas fajta tiszteletet kezdtem érezni, hogy azt nem tudom szavakba önteni.

Kedvenc idézet:
„Mese nincs. Élet van.”

Egyéb megjegyzés, gondolat:
Márk és Olivér kettősét képes lennék megzabálni. Írtó aranyosak együtt :3

5/5

Ölel,
Kincső

2 megjegyzés:

 1. Túl széf... szép! *-* :D
  Habababababaa Olivér megbabonázott, azt látom! XD
  Meghoztad a kedvem a könyvhöz, úgyhogy ne lepődj meg, ha talán még idén kölcsönkérem... :3
  Nagyon tetszett az értékelő, várom a továbbiakat! ❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igeeen, volt egy kis nyelvbotlásom fangörcs közben... Na és? XD :'D
   Ez az Olivér teljesen más, mint akit mi ismerünk, ezt te is megtudod majd, ha eljutsz odáig, hogy elolvasd ;) :3
   Igyekszem a továbbiakkal ♥

   Törlés